16 Mayıs 2008 Cuma

Rent a fırsat maliyeti

Ekonomide ki dar boğaz gün geçtikce farklı sektörleride gün ısığına çıkartıyor. bunlardan biride son dönemlerde yıldızı parlayanrent a car firmaları. Artık büyük holdingler bile filo alımlarından ziyade filo kiralama yolunu seçiyorlar. Bunun asıl amacıda araçlardan maximum faydayı sağladıktan sonra hiçbir şekilde yatırım gerektirmeksizin elden kolayca çıkartmaları yada başka bir açıdan bakıcak olursak firmalar arabaların ek masraflarından kaçıp bir fırsat maliyeti yaratma amacı.
Bu seköründe öncüsü intercity rent a car. Yavaş yavaş ve doğru stretejilerle ilerleyip 25000 araçlık dev bir araç filosuna sahip olmuşlar. Tabi bunda büyük ve küçük firmaların maliyetleri azaltma düşünceleri daha da etkili olmuştur diye düşünüyorum.
Bu sektörün daha da büyüceğinden eminim çünkü günümüz yaşam standartları gittikçe yükseliyor bununla birlikte kişilerin lüx zevkleride artıyor. Sonuç olarak yakın gelecektede sadece firmaların değil kişilerinde kendi zevkleri için araba almaktansa uzun süreli araba kiralamaya başlıyacağını düşünüyorum. Kim bilir belki bu sebepten dolayı araba firmaları stratejilerinin değiştirir ve kendi müşterileri olan rent a car cıları rakip olarak görmeye başlar.

Hiç yorum yok: